Mamma Mia, vilken film!

Wow vilken film!

För ett par veckor sedan var jag på Mamma Mia - the movie! Min gudmor, kusin o en kompis for iväg för att se denna film som man hört en hel del om. Den skulle var stjärnspäckad och alldeles lysande... Vi bunkrade upp med popcorn och dricka och bänkade oss för ett par timmars underhållning. Vilken underhållning sen... det är nog en av de bästa filmerna jag sett. Jag skrattade och grät om vartannat!

Miljön i filmen är helt betagande och man kunde inte göra annat än önska att man befann sig i den grekiska ö-världen. Skådespelarna spelar sina karaktärer med sådan inlevelse och skicklighet att det bara är att buga och bocka (trots Skarsgårds sånginsats).  ABBAs gamla hits fick plötsligt en helt ny innebörd, trots att texterna gjorts om en del... vilket bara var till det bättre. 

Bara två veckor senare så passade jag på att följa med mamma och svägerskan på bio... gissa vad vi såg... Mamma Mia så klart! Lika bra denna gång men som tur var så hade jag i förväg laddat upp med pappersnäsdukar!  ; )

Blev mycket Mamma Mia-snack efter detta. Skivan införskaffades snarast och den har i stort sett gått på repeat sen dess. Vi började smida lite planer om att ordna en 70-tals fest, med rätt musik och kläder för tidsåldern. Vi tyckte att det skulle vara hur kul som helst att få ordna något sådant åt våra vänner... och vet du vad... Det blir av!!! Det blir fest med 70tals-tema, kläder, musik, lokal osv. Kan det bli bättre..? Nope!!

JAG LÄNGTAR!!!!!


Favoriter från texterna:

"It was like shooting a sitting duck. A little small talk, a smile and baby I was stuck! I still don´t know what you done to me, a grown-up woman should never fall so easily."  (Ibland förstår man inte hur fort man kan falla, kan räcka med ett ögonkast!)

"Honey honey, how he thrills me, aha. Honey honey. Honey, honey nearly kills me, aha. Honey honey. I heard about him before, I wanted to know some more. And now I know what they mean, he´s a lovemachine... oh, he makes me dizzy."  (Vilken härlig känsla det är att känna så!)

"I can still recall our last summer. I still see it all."  (Tänk på att njuta av stunden och sedan minnas!)

"The winner takes it all. The loser standing small. Beside the victory, that´s her destiny."  (Det är verkligen så... vinnaren tar allt och lämnar andra i spillror...)

"If you change your mine, I´m the first in line. Honey I´m still free, take a chance on me. If you need me let me know, gonna be around. If you got no place to go when you feeling down. If you´r al alone when the pretty birds has flown honey I´m still free take a chance on me. Gonna do my very best and it ain´t no lie. If you put me to the test, if you let me try. "  (Tänk om vissa kunde ge mig en chans att visa vem jag är och vad jag går för!!)


 


 

Ett ord i förbi farten...

Ett ord i förbi farten, en viskning i ett öra, ett sms....  så lite kan göra så mycket!

Jag blir så glad över sms, hälsningar på facebook, på bloggen, en lapp hemma på köksbordet osv. Något så litet och ibland kanske obetydligt för den som skriver kan göra min dag. Tänk på det! En liten hälsning kan göra någon glad. 

Tänk dig att du sitter på en tråkig föreläsning, på en öde älgjakt eller varför inte när du sitter i bilen på väg hem från jobbet och du märker att det vibrerar i mobilen. Du öppnar inkorgen och ser att det är från din bästa vän som bara vill önska dig en bra dag. Eller när du känner dig nere och att det känns som om du åldrats hundra år på en dag och någon viskar i ditt öra, vad snygg du är! Eller när du kommer upp trött och eländig en morgonen och bara önskar att du fick krypa ner i sängen igen, vi har ju alla kännt så...  Du går in i badrummet för att borsta tänderna och då ser du den... lappen på tandborsten där det står: Jag älskar dig!

Det är sådant som gör att man känner sig speciell!


En trogen vän!
En trogen vän!

Carefull!


Anyone who can touch you
can hurt you or heal you.
Anyone who can reach you
can love you or leave you.

I bruise easily, so be gentle
when you handle me!




RSS 2.0