September kommer...

Veckan rullar på i samma snaba tempo som de tidigare. Imorgon är det september, det vill säga... hösten närmar sig med stormsteg!

På jobbet är det inskolningar som gäller igen. Ett gäng nya barn kom idag och det är mycket som ska göras. Det tar på krafterna vill jag lova!! Det är svårt när de flesta av föräldrarna inte kan i stort sett någon svenska alls. Men vi gör alla vårt bästa och jag hoppas att de känner sig välkomna.

Annars är det rätt lugnt. Har något skit som sitter och kittlar i halsen och det känns lite tungt i luftrören så träningen ligger på hyllan just nu. Har dock sett till att ta tag i fixandet av träningen till nästa torsdag då styrketräningen vid Broby startar igen. Så idéerna provas och skrivs ner på papper så får vi se vad det blir av det till slut!

Har nu två dar kvar till helgen. Två rätt korta dar så det är skönt! Ska njuta av att helgen är på ingång! Hur helgen ska spenderas vet jag ännu inte men det kanske är någon som har ett förslag! : )

Helgen som gått

Vilken helg! Varit mycket nu!  : )  I fredags så öppnade jag på jobbet, dvs klockan ringde 4.15. Upp och sätta fart, le och se glad ut. Väl på jobbet så visade det sig att hon som skulle börja sju sett fel på schemat och kom inte förrän klockan halv åtta. Men det löste sig. Var en hel del barn men man har ju gjort det här förut så det var lugnt. Åkte hem tidigt, blev en mjukglass i Stigtomta. De har så jäkla god glass där, säkerligen den godaste i Sörmland iallafall!! Hemma så var det städning som gällde, sen ner till kusinen för att sätta upp partytältet och därefter ge sig av mot puben. Blev en hel del gott att dricka och en jäkla massa dansande. Kul var det!

Igår så fixades det inför lilla S:s kalas. Jag skulle vara ansvarig lektant. Vid klockan fyra bar det av till kusinen med familj. Där samlades vi ett gäng på cirka 25 personer, vuxna som barn. Det var dags för årets första kräftskiva! God mat och trevligt sällskap bjöd kvällen på. Hoppas på fler sådana kvällar i höst.  : ) 

 

Idag var det dags för lilla S:s kalas. Jag hade ordnat en skattjakt men på grund av vädret så var det dags och vara lite spontan och tänka om. Men det blev kanonbra ändå. Hon var så nöjd med sitt kalas och det bästa var skattjakten sa hon. Då blev jag glad, för det tar ju lite tid och jobb att fixa, även om det här blev en enklare variant på grund av vädret.

Nu har det avnjutits lite asiatisk mat som brorsan och jag var in till K-holm och köpte. Mätt och belåten som man är så slappas det i soffan och det kommer jag fortsätta göra under resten av kvällen!  : )

Födelsedagar

Födelsedagar hit och födelsedagar dit! Blir en hel del så här års. Det är inte alltid lätt att köpa presenter. Till barnen som fyller är det ju lättare iallafall till vissa. Fråda lilla S som fyller på onsdag vad hon önskade sig. Efter mycket funderande så svarade hon bräder. Önskar du dig bräder fråga de jag, varför då? Hon svarade: Så att pappa kan btgga ett litet skjul till hans gräsklippare! Gullunge!! Fem år fyller hon nu, tiden går fort. Var i fredags och grattade min guddotter som fyllde åtta. Oftast får jag höra: Jaha, kläder. Det kunde jag ana... Men i år så sa hon äntligen och sken som en sol när hon fick papper i massa olika färger att pyssla med. Och igår så var det dags för Linda och min ena gudson att firas. Linda och jag ska hitta på något tillsammans istället för paket. Ha lite kvalitétstid bara hon och jag! Lilleman fick en massa delar och tåg till sin Brio-järnväg, tror det passade bra. Men som sagt, det är inte alltid så enkelt med presenter!  : )

En hel del tårtor blir det oxå!! Som den här till exempel! Mums!

 

v. 32

Oj, vilken vecka jag har bakom mig. Både positivt och negativt! Började jobba förra måndagen efter fyra veckor semester. Gick bra men det kändes i kroppen och huvudet. Första dagen var rörig. Vi skolar in nya barn nu och vi hade inte fått en fullständig lista på vilka som tackat jag till platserna och föräldrarna hade inte hört av sig och sagt att vi inte skulle komma på hembesök. Så vissa familjer väckte vi klockan 8.30 på morgonen. Pinsamt! Veckan har fortsatt att vara lite rörig vad gäller papper, tolkar, sjuka barn och så vidare. Samtidigt var det väldigt lugnt på barnfronten så det gick lite segt...

På tisdagen var det ju dags för KK-joggen i Katrineholm. Hade tränat ett tag, inte allt för länge/mycket men jag hade målet att ta mig runt under 31 minuter. Loppet är på 5 km ska jag kanske tillägga. Hade gett båda mina bröder en startanmälan i födelsedagspresent för jag tyckte de behövde röra på sig då de båda har stillasittande jobb. Den ena blev dock sjuk så det var synd. Hoppas vi kan göra om det en annan gång så han kan delta. Den äldre av dem var dock med och sprang. För mig gick det åt helsicke. Var nervös och stressad så jag fick sån jäkla magkatarr så jag trodde jag skulle kräkas. Blev till att gå med jämna mellanrum så jag missade min tid men kom runt på 35.01. Brorsan däremot gjorde ett kanonlopp för att vara totalt otränad. Han kom runt på 30 min någonting, minns inte exakt. Blev stolt och glad att  han genomförde loppet och med sån bravur. Sen att han tyckte dte var kul och därför fortsätter träna värmer en systers hjärta!!  : )
Det ska sägas att under loppet så började det tokåska, blixtrarna korsade himlen kors och tvärs. Efter halva loppet öppnade sig himlen och det vräckte ner. Både regn och hagel så det blev till att plaska runt i vattenpölar som gick över fotknölarna och hålla händerna över huvudet för att slippa haglet. Mina båda kusiner sprang och den enas flickvän och de gjorde väldigt bra ifrån sig! Bådar gott inför nästa års maraton! : )

I lördags bar det av till Katrinehom igen då det var dag för fest. Var hos Daniela och Krille och käkade pizza, drack mycket gott och umgicks. Efteråt drog vi ner på stan till öltältet. Var där en stund men sen drog vi till Harrys och svängde våra lurviga. Det var skitkul, gillar att va ute och dansa och gör det på tok för lite. Får se till att det blir mer sånt! ; ) Hade en jättetrevlig och rolig kväll. Tack till er som var med!!

Idag har jag jobbat och sen gav jag mig ut på en runda igen. Blev även lite styrketräning efteråt, kan behövas då man numer arbetar med småbarn som lyfts en del. Som belöning blev det te och rostat bröd med avocado. Mycket gott!!

Nu är det dags att sova, har en lång dag framför mig imorgon!

Ciao*

Äntligen!!

Nu är det gjort! Efter ett och ett halvt år med ryggont på grund av dålig säng så har jag nu införskaffat en ny!! Hittade en bra säng på rea, men det bästa är nog att de har 100 dagars prövotid, så passar den inte så är det bara och lämna tillbaka och prova en annan!!  : )  Ska bli såå spännande att gå och lägga sig och se om den gör själv för namnet: Gold!  Hahahah!!

Den gamla sängens ben skulle skruvas av.

Sen skruvades de på den nya. Håll nu tummarna att den här sängen blir bra!

Har bytt bland begagnade resårmadrasser och madrasser i 1 ½ år så nu fick det bli en ny säng och jag hoppas det ska hjälpa. Är ingen höjdare att vakna och va gråtfärdig för man inte kommer ur sängen... 

Nu är det inte långt kvar till sängen ska provas på riktigt... dock betyder det att jobbet närmar sig. Börjar 7.30 imorgon, fattar fortfarande inte vart tiden tagit vägen men imorgon är det dags. Hoppas allt rullar på som det ska!
Tack o god natt!!  : )

Lördag

Igår ringde Helena och frågade om jag ville följa med till Kolmården. Självklart hakade jag på. Det var Helena, ungarna och jag som drog iväg. Här hemma vräkte regnet ner men när vi väl kom fram så sken solen och det fortsatte den att göra hela dagen.

Blev en heldag, traskade runt i åtta timmar. Hur det kom sig att vi varken åkte Safari-turen eller såg delfinshowen det vet jag inte... Synd, men så blir det ibland. Gurra red kamel, Olle var modig och gick in i skelettmuséet efter mycket om och men.

Det sista vi gjorde var att gå tillbaka till åkattraktionerna. Det var sjörövarskeppet och delfinberg-och dalbanan. Ungarna tyckte det var jättekul att få åka lite också. Själv fick jag fnatt och slängde mig på delfinturen också ihop med Gurra. Han var tvingad att hålla sin faster i handen hela vägen runt och Olle sa att faster skrek värst av alla. Men det tror jag inte på!!  ; )

Här kommer lite bilder av vad vi såg:

Gurra ridandes på en kamel!

Supersöta Echo!

Rätt nöjd m bilden!

Hmm.. de borde ju va mätta o belåtna kan man tycka! : )

 

Det var kul att det fanns så mycket djurungar. De är ju så himla söta!! Som sagt, en härlig dag med trevligt sällskap! : )

Sysselsättning

Idag har jag haft en hemmadag med fix. Har hunnit diska (har inte gjort det på tre dar då det varit så fint väder, så det var en del...), dammsugit, tvättat, städa bilen, ordentlig promenad med hundarna och lagat mat. Så lite duktig har man allt varit!  : )

Ibland kan behöva vara hemma och komma ikapp lite med saker och ting. Men jag har faktiskt legat i solen en liten stund och läst. Håller på och läser Camilla Läckbergs Fyrvaktaren. Riktigt bra faktiskt. Drömde till och med om den inatt. Har hunnit läsa en hel del böcker nu när jag varit ledig, tycker det är väldigt avkopplande att ha en bok i handen. Så innan semestern köpte jag ett gäng pocketböcker som nu är avklarade!

Funderar på och traska ner till sjön för ett dopp men jag vet inte... blev så jäkla mätt! Blev pommes, choritzo och lomanders ikväll, mums! Det värsta är att man blir så jäkla mätt, men men...  : )

Ha en bra kväll!

Kort inlägg!

Postade brev, var t A-L o tjattrade lite, hem åt lunch o bakade kladdkaka, ner t stranden, badat, in t stan, mcD, handla, sprungit o nu duscha! Där emellan har hundarna varit ute o lite annat smått o gott! : )

Snart dags o sova, imorgon ringer klockan 7.45...

Dagen som varit och dagen som var igår...

Oj, nu var det längesen som jag skrev här! Men ibland så känner jag inte för att skriva. Kan vara saker som jag inte vill dela av mig med här eller så kan det helt enkelt kännas som om jag inte har något att "säga". Men förhoppningsvis så blir det bättre nu. Har ändrat bloggdesignen för att få lite motivation, får se om det hjälper. : )

Idag har det varit kanonväder! Var med Mollan till stranden och solade heela långa dan. Så skönt, äntligen ordentligt väder. Det tog bara tre semesterveckor men sen så!  ; )  Idag är det ju 1 augusti. Helt sjukt, var sjutton tog sommaren vägen? Snart är det ju dags att börja skotta snö igen! Hahaha, ja ja inte riktigt än kanske. : )

Lunchen, kyckling m potatissallad!



Stranden!

Har två saker som hände igår som jag vill delge. Det första är att när jag igår morse öppnade så satt återigen granntanten på utedasset med dörren öppen. Va faan, tänkte jag! Vill man verkligen sitta mitt i blickpunkten för sina grannar när man är på dass? Är det någon som kan förklara det för mig? Det ska väl tilläggas att det inte var första gången det händer!!

Det andra var att jag igår gav mig ut för att springa igen. Går lite si så där med det, har ingen motivation men jag kör på iallafall. Men igår så stötte jag på en medelldersman, inte bara en gång utan tre gånger... han måste med andra ord sprungit en bra bit och inte nog med det. När jag kämpade mig fram så såg jag att han sprang ner för Tolusse-backen (el hur d nu stavas), det är iallafall en sjujäkla backe och rena döden att springa i. Lång och brant! Men han sprang ner där och då tänkte jag att han hörde väl till husen som ligger där men icke sa nicke.. tokfasen vände längst ner och sprang upp igen... Då fick jag nog och joggade hemåt! Suck, 5,1 km ska avverkas om en vecka. Håll tummarna för ett under, snälla!!

Nä, nu är det dags o hoppa i säng. Är trött som bara den! Tack och god natt!!


RSS 2.0