Morgondagen!

Idag har det varit skola o sen har Mollan och jag gjort Katrineholm. Eller.. ja.. vi var där och fixade lite små grejer och sen åt vi lunch med mamsen. Efter det blev det en snabb-visit till biblioteket för att se om mina böcker kommit men det hade de självklart inte! Då tog vi en fika istället, blev en riktig mysdag!!

På kvällen så har jag och Mollan fixat lite grejer. Vi donar och har oss vi, är sååå duktiga!!! Vad kan jag dock inte säga... det får ni veta så småningom!! 

Imorgon så är det då äntligen dags!!! Som vi har väntat!!! Den årliga kusinträffen har sin början!! Yippie!!
Klockan 11 ska vi ses hemma hos brorsan. Vi ska ha oömma kläder och inneskor. Vattenflaska och handduk ska oxå medtagas. Ska bli så kul!! Sen blir det middag på kvällen med en massa annat spännande!!! Ska bli kanonkul och se vad de har hittat på! Hoppas bara att det inte är något som har skräcktema då det är Halloween.. jag bor ju själv i mörkret!!  Usch o fy!! Men är det så så vet min kära bror att hämden är ljuv o han är mer harig än mig!! Tur är väl det!!!

Nu ska jag fixa klart o sen lockar sängen! Måste ju va laddad t 100 % imorgon!

God natt!!

Tårar o ett rosa band!

Stora tårar rullar ner för min kind! På tv:n sitter en man och berättar om när han miste sin fru i bröstcancer för 20 år sedan och lämnade honom med tre döttrar. Han berättar vidare att hans yngsta dotter får cancer när hon är 27 år gammal. Hon opererar bort båda sina bröst i förebyggande syfte. Hon får cellgifter osv. Efter några månader får hon ont i ryggen och det visar sig att cancern har spridit sig till skelettet. Hon får sin högsta dröm uppfylld, hon får gifta sig! Hon kommer inte kunna få egna barn så hennes äldre syster vill att hon ska va med på förlossningen av hennes dotter. Bebisen kommer en månad för tidigt, vilket visar sig vara bra då den äldre systern en månad efter födseln upptäcker en tumör. Läkarna vet då vilken behandling hon ska ha tack vare att den yngre systern fått det först. Tre och en halv månade efter sitt bröllop dör hon, 28 år gammal. Systern lever och är på väg att tillfriskna och den tredje systern har inte ärvt cancergenen så hon är frisk!!!

Man ska nog vara mer tacksam över sitt liv än vad man är... Tror inte att man förstår det förrän man hamnar i en situation där man själv blir allvarligt sjuk eller skadad eller att någon i ens närhet blir det... Sorgligt att det ska va så... 

Själv har jag bidragit med pengar och jag bär även ett rosa band för att visa att jag stödjer forskningen för bröstcancer!


Vad har du gjort???


Hurtbulle!

Idag har varit en sån där hemma-fixar-dag!! När jag vaknade så var d riktigt fint väder. Var ute hela förmiddagen och fixade i trädgården. Gurk-landet rensades ur, vissnade blommor klipptes bort, vinterstädade trädgården och rengjorde grillen.

Sen var det dags för lunch. Hade rester sen igår så det fick duga. Fortsatte sedan inne med att diska, plocka undan saker, slå in julklappar och dammsuga. Har också sorterat skolpapper som ska sättas in i pärmar imorgon.

Skrev med Daniela på Fb. Hon skrev att hon skulle på danspasset på Friskis. Blev sugen så jag sa att jag skulle haka på. Gjorde snabbt som sjutton några raggmunkar. Sen var det bara att svida om och åka mot Katrineholm. Var kanonkul och jag blev helt slut! Känns så jäkla bra så här efteråt!!

Är nöjd med dagen, har fått mycket gjort!! Imorgon fortsätter det med besök i Katrineholm för inköp av byxor och umgås med Daniela. Sen hoppas jag kunna motivera mig till plugg på eftermiddagen, för på kvällen är det dags för träning igen!!!

Nu ska jag rasta hundarna och sen är det dags för sängen, är trött!!

Min älskade lilla gumma!!

Min underbara lilla hund!!! Du är helt fantastisk!!



Har idag varit och jagat fasan och kanin. Det var jättekul som alltid. Vi gick igenom sex olika såtar. Jag och Aya gick i varenda än och Aya fick ta sig genom granplanteringar, över krondiken, simma i sjön och i rishögar. Men hon var exemplarisk. Jag kan inte förstå att hunden är 10 ½ år gammal.



Men när vi sen kom hem så kunde jag se att åldern tar ut sin rätt. Hon var stel, haltade lite och var trött. Nu ligger hon på hedersplatsen i soffan och myser. Hon orkar knappt titta upp och hon får kämpa för att komma upp på fötter för att ändra läge.
Nu har hon fått mat och hon verkar nöjd där hon ligger trots allt.

Min älskade lilla gumma!!!!

Flytta el inte flytta??

Idag har jag varit i Flen hos Sanna. Har hjälpt dem att städa i huset och att flytta saker till nya lägenheten. Det var en del och göra men vi hann en hel del! Lägenheten var jättefin. Den kommer bli jättebra när Sanna har satt sin prägel på den, hon är duktig på inredning. Ska bli kul och se hur den ser ut när jag ska dit och fira hennes 30års dag!

Jag blev sugen på att flytta till lägenhet både idag och när jag fixade brorsans lägenhet. Jag kunde inte riktigt förstå varför, jag trivs ju kanon på landet. Men efter lite funderingar så kom jag på att det är för att deras lägenheter är så stora och luftiga. De är på 100 respektive 125 kvm till skillnad på min 46. De har rundgång, man kan alltså gå runt i lägenheten. Det tror jag är anledningen till varför jag ville bo i lägenhet. Skulle jag ha ett sånt hus på landet så skulle jag inte kunna vara gladare!

Imorgon är det dags för fasanjaktspremiär för min och hundarnas del! Jag hoppas Aya ska sköta sig lika bra som förra året. Jag hoppas också på bättre väder än det som har varit de senaste dagarna.. grått, disigt och regnigt! Usch o fy!!

Sen ska jag åka och lyssna på när Nils, brorsans unge, ska sjunga i kyrkan. Hoppas jag hinner, annars får jag åke i jaktkläderna!!  ; )

Ha en fortsatt trevlig lördag kväll!!

Sitter i skolan o väntar....

Sitter i skolan o väntar!! Har haft ett seminarium, nu är vi lediga i cirka 2 timmar. Seminariet gick mycket bra, vi diskuterade en text vi gjort och han tyckte texten var mycket bra. Skönt o höra! Nu ska jag snart äta lunch, blir mer av de berömda köttbullarna. Efter det är det ett nytt seminarium. Vi har precis fått veta att seminariet håller på till kl 16 och ej till kl 14 som det var från början. Vilket jäkla skit! Inte vad jag hade planerat för.

Ikväll blir det at fixa hemma. Började ju att göra iordning i data/hundrummet i förrgår, men jag hann inte klart så nu är hela köksbordet belamrat med skolpapper som ska in i pärmar. Senare är det åter dags för träning, har träningsvärk sen i tisdags men det är bara o ge sig på´t igen! Har kommit in i ett flyt,kul o träna och det är jäkligt skönt när man kommer hem! Hoppas kunna hålla i detta o kanske öka träningen till en gång till i veckan, får se hur det går med det!

Usch, magen kurrar så jäkligt. Ingen idé att äta en, då kommer magen kurra under seminariet och det är såå jäkla pinsamt!

Köttbullar, köttbullar... ge mig mera köttbullar!!!!

Så var det kväll igen!

Idag har jag varit en kortis i skolan på vfu-seminarium. Gick bra, inga problem här inte. Sen åkte jag tillbaka till Katrineholm för att städa klart brorsans lägenhet. Det gick som på räls så jag blev klar tidigt. Ringde Daniela och vi bestämde oss för en fika. Köpte med mig glass då det var så underbart väder!!  Ha ha ha!!!!  Men gott var det och snack blev det, alltid lika trevligt!! Elvira var i sitt esse och jag och Daniela skrattade så vi vred oss. Härligt med ungar!

Åkte sen till kyrkogården och satte fina blommor. Vet att det är lite kallt för det men de var så fina! De passade mormor och morfar!

Åkte sen hem med saker från lgh till Stefan, busade lite med ungarna och när det var lagom med farti dem så åkte jag hem!! Hi hi hi!! Brorsan fick något att bita i... (nä, så farligt var det inte). Väl hemma så lagade jag mat, makaroner och Jonnys kanongoda köttbullar!! Måste ge honom en beställning, de är suveräna! Jag som inte är så förtjust i köttbullar, ett gott betyg! Kvällen har jag pluggat mig igenom. Blev lagom klar till Grey´s, så det var vältajmat. Nu är det dags för sängen. Prima ligger bredvid mig i soffan och Aya ligger på bädden. Mysigt värre!!

Ny dag imorgon med ännu fler seminarier och examinationer. Håll tummarna!!!!

Skola + städning= ?

Igår kväll blev jag så jäkla förbannad på skolan jag går i, så istället för att ta itu med de extra uppgifter som de gett oss och som ska va klara idag så tog jag en ordentlig promenad med hundarna i mörkret. Något positivt kom dock ur detta då jag fick prova min nya mp3-spelar, vilket ljud, den är kanon!!

Idag så har jag varit i skolan i tre långa timmar. Nä, skämt o sido, vi åkte dit gjorde det vi skulle och sen bar det av hem igen. Nu så är vi redo för vår presentation som vi ska ha på torsdag. : )

Väl hemma så var det dags för lunch. Hade upptäckt att jag hade kvar av min favoriträtt i frysen så det blev mammas leverbiff med ris. Mums, bland det bäst jag vet!!!! Tog vovvarna på en promenad. De fick springa löst och få utlopp för sin energi och Aya passade även på och simmade lite. Bra inför helgen!!! När jag kom hem så fixade jag de uppgifter som jag fått igår och lite annat. Sen plötsligt fick jag fnatt, for ut i förrådet och hämtade en till liten bokhylla till skrivbordet så nu är det städat i data-/hundrummet. Nästan klart iallafall.. lite kvar att sortera och sen ska den garderoben rensas då saker börjar trilla ut. Men jag har ju iallafall börjat!!!!!  =D

Nu är det snart dags för träning igen. Ska bli skönt att röra på sig. Ska ta och stoppa i mig en frukt så jag får lite energi, sen jäklar anamma!

Shopping o jakt!

Igår kväll mådde jag inget vidare. Natten var inte så mycket bättre, kunde inte somna o sen när d väl lyckades så vaknade jag flera gånger pga ont i ryggen. Ingen höjdare!

På morgonen kände jag mig pigg. Mollan o jag hade bestämt oss för att åka t Lager 157 o kolla läget!

Shopping m andra ord!!! 



Blev två linnen o en luvtröja! Sen åkte vi t K-holm för lite lunch, köpte även m oss lite fika som intogs hos gudmor. Satt där o snackade om ditt o datt, var trevligt... det var ett tag sen sist!

På eftermiddagen/kvällen så började jag må skit igen, yrslig o jättetrött! Sökte på internet o fick där tips om att äta B12 så d ska jag testa. Jag har ju börjat träna så d borde ju inte va det. Äter skapligt. Tror kroppensaknar ngt, bla sömn. Stressar för mycket oxå!

Nu t ngt roligare. På söndag är det dags för jakt, fasan o kanin. Ska bli så kul. Är första gången i år. Ska bli intressant o se hur Aya kommer arbeta i år, hon var kanon förra året. Men hon är ju 10 ½ så d blir nog inget apporterande i isvakar osv när isen kommit. 

Nu ska jag fixa klart inför skolan imorgon! 

Ingen ork...

Igår var det 30 årsfest igen! Sanna hade sitt partej m vänner hemma hos Mats. Var mycket trevligt, god mat o härligt sällskap! Fick höra en hel del roliga historier bl a.

Idag har jag varit trött (ovanligt, eller inte!!). Mollan o jag åkte t K-holm för att hämta min bil som blev kvar igår. Vi passade på att åka t Elgiganten o OnOff o köpa lite grejer. För mig blev det en ny mp3-spelare. Kände att d är bra o ha när man ska ut o traska men oxå i bilen då jag inte har ngn cd-stereo men kan koppla via kassette uttaget.

Ikväll har jag mått så där skumt igen som jag gjorde i måndags. Yr i huvudet, trött o seg i hela kroppen... ingen ork alls. Vet inte vad det beror på... men antagligen så är det stress, har varit mycket nu. Sover illa oxå o d gör nog inte saken bättre. Just nu vet jag inte vad jag ska göra åt det för jag har ingen ork till att ta tag i det.

Så nu ska jag gå o lägga mig tidigt o hoppas på att några extra timmars sömn ska hjälpa!

God natt!!!

Dagen som varit!

Idag har jag varit o städat i brorsans lägenhet, flyttastäd pågår. Efter det var jag med Daniela på McD o umgicks med henne o hennes barn, alltid lika mysigt. Tack vännen!!

På eftermiddagen var jag barnvakt till Siri. Vi var ute o gick med hundarna en kortis, sen så spelade vi memory. Jag fick inte vinna och inte ta alla kort, så det slutade 1-1 i matcher...  PF helt enkelt!!!!!
Sen kom Lollo hem o vi passade på o snacka lite skit en stund innan grabbarna kom hem.

Det var den här dagen det!

Måste se till o ring dit där jag köpte min kamera. Den är trasig, alla bilder blir randiga. Inge kul alls, men vad göra. Kan bara lämna in o hoppas på det bästa. Suck!!! Tekniska prylar är ingen hit.

Nu blir det soffläge o Idol, sen ska jag i säng skapligt. Ska på en 30 års fest imorgon o då måste man ju va pigg o fräsch!! Tror d kommer bli en kanonkväll, d brukar d bli i det sällskapet!!

Nu är pausen slut så vi hörs igen!!

ciao*

Shopping, tränande brudar o en o annan pepparkaka!!

Nu har jag snart packat upp allt som jag handlade i Ullared. Det blev en hel del!! Julklappar är inköpta, kläder till kusinbarnet (nästan en hel garderob) och en del till mig själv. Blev mest linnen av olika slag och långärmde t-shirts. Det blev oxå en massa saker hem så som fryspåsar, julgardiner, ljus, pärmar, folie, gardinstång, badrumsmattor med mera. Fint ska det bli! Funderar på om jag ska möblera om hemma, få ordning på saker o ting. Skulle va skönt, känns inte som om jag får plats. Får ta tag i saken, kanske göra ett rum i taget!

Malin var här på dagen. Vi fikade o pratade en massa skit som vanligt. Vi provade de nya pepparkaks ballerina kakorna. De var riktigt goda, juliga liksom på ngt sätt!! Vi funderar oxå vidare på vårat pilotavsnitt av Bettna brudar. Vi har ju lite men det räcker ju kanske till 5 minuter så vi måste förlänga... kanske ska ha med vårt kommande eminenta försök till pepparkaks- och lussebullsbak!!! Kan inte de va ngt Mollan??!!

Ikväll var det träning som gällde. Är skönt o röra på sig, men jag kommer definitvit att få träningsvärk!! Nu sitter jag o kollar tv o käkar en kvällsmacka, mums!!! Snart dags o sova, imorgon ska jag fortsätta städa åt bror min.

Adios amigos!!

Yr i mössan!

Sitter i soffan o har precis avslutat en mumsig middag: strips, fläskkotlett, vitlökssmör o aivar!! Brasan brinner då det var lite ruggit eftersom det regnat under dagen, men oxå för att tvätten ska torka! : )

Idag var jag i skolan o jobbade m vårt arbete, gick skapligt. Mådde inge vidare imorse, var så fruktansvärt yr i huvudet så jag kom knappt upp ur sängen. Släppte dock efter någon timme. Men har känt mig seg o konstig hela dan.

Träffade min examinator på förmiddagen. Det var bra att vi fick prata igenom min uppsats, nu är jag mer införstådd på vad hon menade. Behöver ändra lite i analysen så faller resten på plats, sen så ska jag lägga t en avhandling också. Det var inte så mycket jobb som jag trodde, men d kommer ta ett tag att få klart.

Imorgon bär d så äntligen av. Mamma o jag ska på mini-semester. Ska bli skönt o komma bort, göra av m lite pengar. Vi ska t Ullared o shoppa!!!! Tjoho!!! Har en lista m saker som ska inhandlas. Ungarnas julklappar, regnkläder t mig + mössa, vantar o långkalsonger. Sen blir d nog en hel del till om jag känner mig själv rätt!!!

Nu ska jag fortsätta slappa o snart sova. Måste se t o packa ner d jag ska ha m oxå. En ryggsäck blir nog lagom!!

Ha d så ses vi när jag kommer hem igen!!

Flytt-städ o smörgåstårta!!

Igår var det dop! Victor döptes och har härmed fått namnet Victor Bertil Sundström. Allt gick enligt planerna och Victor verkade nöjd för han somnade till och med i min famn. Det viktigaste av allt var att Daniela och Krille verkade nöjda med dagen och det är huvudsaken! Tack för att jag fick ta del av Victors dag och att ni valde mig till hans fadder!!

Idag bär det åter av till Katrineholm. Ska dit och flytt-städa. Lunch serveras hos Fam Sundström/Lindeberg. Kan d bli smörgåstårta månne??!!! ; )  I eftermiddag så ska jag städa av hemma, behövs vill jag lova! Sen måste jag förbereda mig inför träffen med min examinator som är imorgon. Hon har ju total dissat min uppsats. Efter 6 månader så tycker hon plötsligt att den är helt fel. Så vi får väl se hur det kommer att gå.

Nä, nu ska jag göra mig klar o åka t K-holm!

Zee ya!!!

Bege mig t skogs!

Nu är jag trött! Inte van att gå upp så här tidigt. Det är mörkt o kallt, skulle gärna krypa ner i sängen igen!

Igår så var det skolan som gällde. Det gick bra, vi hann en hel del. Men det är ibland svårt att få ihop det, alla har olika idéer. Åkte efter skolan hem till brorsan o fixade lite, var bra att få lite gjort. Middagen fick bestå av mat från gyllene bågen. Snabbmat är bra när man måste skynda. Efter det så tog jag mig till Krille o Daniela. Vi fikade o snackade strunt, men vi pratade oxå om allvarliga saker då lördagen närmar sig med stormsteg!

Idag är det skola igen, vi ska på excursion och titta på olika sjöar. Hoppas på skapligt väder, ingen höjdare med heldag ute i skogen om det ösregnar o är kallt. Dock är stövlar o regnkläder framplockade. Efter skolan är det K-holm som gäller igen då vi ska fixa inför imorgon. Sen ska jag hem o förbereda mina sake rsom jag håller på o fixar inför morgondagen. Som tur är så är kläderna reedan bestämda, de hänger i garderoben o väntar. Mollan fick hjälpa mig m detta, så d såg okej ut.
Nu ska jag ta o borsta tänderna, ta på mig den stickade tröjan och bege mig till skogs!!

Full rulle!

Oj vilken dag! Full fart från morgon t kväll. Först bar d av till Katrineholm för lite shopping. Skulle handla till dopet på lördag o sen så hade jag lovat mamma att göra efterrätt till hennes syjunta ikväll så d var tvunget att handlas lite t det oxå.

Sen bar det av hem, där tvättmaskinen sattes igång och baket påbörjades. Medan pajerna var i ugnen så dammsög jag och plockade undan. Tvätten hängdes ute då det blåste näst intill storm. Plockade också iordning lite på tomten, hade en del skräp som skulle kastas så d blev en o en halv skottkärra som skulle t containern.

Malin kom hit på en fika, blev ananaspaj m grädde. Sen satt vi o snackade och hon hjälpte mig m designen av min blogg, blev så fint så!! Sen kom vi plötsligt på att vi var hungriga o klockan visade sig ha blivt halv 6. Fixade fram spaghetti o köttfärssås, mums! Sen så kollade vi kläder t dopet, så nu vet jag vad jag ska ha på mig, skönt det, slippa ha d bekymret.

Nu ska jag kolla vidare på Greys Anatomi. En av de bästa serierna som går just nu, me like!!

Ciao*

Teknisk kvinna!!

Nu så är d på gång m en ny designad blogg. Går så där, tror klockan är för mycket! Har lite kvar som ska fixas men d får bli imorgon! Ska försöka skärpa mig o blogga mer, har inte varit på humör förut men nu hoppas jag att d blir ändring på det.

Idag har jag varit så jävla duktig!! Lyckades på egen hand laga min bilstereo som varit trasig i över 1 år!!!! Kvinnor kan!!! Är mer teknisk än vad jag trodde, tjoho!!

Har varit i skolan idag o jobbat på, gick riktigt bra! Vi kom en bra bit på väg så jag hoppas att vi blir klara snart. Fick oxå tillbaka mitt prov, hade 24 av 28. Är supernöjd!! Åkte hem m racerfart, slängde i mig en macka för att sen åka m Mollan o träna. Vi är så hurtiga nu för tiden. Och vi har jäkligt kul på träningen, hoppas bara att de andra inte tycker att vi stör. Mamma är m där o tränar, hon ser ibland ut som bebisen i Ally McBeal!! Ha ha ha!!!

Nu har jag suttit m bloggen hela kvällen. Hundarna ligger på varsin sida om mig i soffan o snarkar ikapp!! Men nu hägrar sängen, ögonen känns grusiga! Imorgon ha rjag en ledig dag, återkommer då!!

Ciao for now!!!

RSS 2.0