Vänskap

Igår regnade det när jag vaknade, sen fortsatte det till och från under hela dagen. Humöret var inte på topp då jag kände att jag hade massor att göra men det är ingen höjdare och fixa rabatten med lera upp till armbågarna. Istället blev det lite rensning av förråden och ihopsamling av de saker som ska säljas på loppisen på lördag. Efter ett tag var det lunch dags. Blev korv stroganoff med ris, mums! Det var länge sen sist!! Ringde Daniela för att se hur läget var med henne, hann bara prata en kortis sen var hon tvungen att byta blöja på Elvira. Hon skulle ringa igen senare. Istället började jag kolla en film, Changeline. Den var riktigt bra, handlar om en mors kamp för sitt barn. Den gav mycket olika känslor, sorg, frustration, ilska för att bara nämna några.

Efter en stund hör jag att hundarna börjar skälla och tittar ut genom fönstret och ser en bil komma på vägen. Tänkte att det var en av grannarna tills bilen kör ner på min infart... vem fasiken kommer nu? Ingen bil jag kände igen. Kollade snabb nummerplåten, känner igen numret och kommer på att det är Daniela i deras nya bil!!!! Slängde på mig skorna och gick ut. Blev förvånad men jätteglad. Den lilla busungen var självklart med. Hon sprang med armarna utsträckta och jag fick en jättekram samtidigt som hon sa: - Hunden!!  Hon gillar hundarna massor så hon och jag gick direkt till hundgården och hälsade på Aya och Prima. Daniela sa att hon när vi pratade kommit på att hon kunde åka ut till mig istället för att at det via telefon. Mycket bra initiativ!!

När vi kom in så fick jag jättefina blommor! - Tack snälla, sa jag. Fick till svar: - Du får de för att du är du!!!  Hi hi!! Vad glad jag blev! Blev alldeles rörd! Jag kan känna att Daniela och jag har varit stöttepelare åt varandra när man kännt sig nere eller osäker, genom både graviditeter, separationer, barnuppfostran, familjebekymmer, studieproblem, jobbproblem.... jaa, genom det mest!! Det är lätt att prata och vi har samma grundsyn på mycket. Det är skönt att ha ett bollplank och bolla tankar med få se saker från en annan vinkel. Man vet att man kan ringa när som helst, den andra finna alltid i andra änden. Fast vi har så olika liv så tar vi ändå tid för varandra, det är riktigt vänskap det!! Det är underbart att jag får ta del av hennes familj, fick följa med och kolla lillebror på 3D-ultraljudet. Det var så häftigt och det är så himla kul att få bli involverad. Jag vet att om jag är nere så är det bara att åka dit och mötas av en liten rödhårig busunge som direkt kommer farandes för en kram.... då kan man inte låta bli att le en smula!! 

Tack för att du och din familj finns!


Love ya!



Foton från trädgår´n!

Trädgården står i full blom. Det är otrolit vackert med alla olika sorter och färger. Här är lite foton som jag tagit i trädgården på blommorna som finns där... 



Första blommorna!



Altanens utsmyckning!



Blommor i rabatten!



Löjtnanshjärta!



Husdjur...   : )



Blomkrukan


Som sagt, alla regnbågens färger finns i min trädgård. Det är underbart!!!


Älskade mormor!

Idag den 18 maj, sex månader och tre timmar efter morfar, gick min mormor bort! Jag känner en stor sorg och saknad! Mormor var en riktig krutgumma som aldrig klagade. Hon hade minne som jag vet inte vad, kom ihåg allt om människor som passerat genom hennes liv. Vem som var gift med vem, människors släktingar och vilka som bodde var och när. Hon var som en uppslagsbok på det planet!

Jag minns min mormor och morfar med en otrolig värme. Morfars alla blommor och mormors kärlek till kungahuset! De har alltid funnits där så nu känns det väldigt tomt. Min största sorg är att morfar inte kan plocka min brudbukett som jag önskat skulle ske någon gång och de får heller inte träffa (när den dagen kommer) mina barn, deras barnbarnsbarn! Min lycka är att det åter får vara tillsammans!

Jag älskar Er båda och jag hoppas ni vakar över mig i framtiden!


Sjukling!

Oj vilken helg det har varit! Fullt ös, medvetslös... eller.. nä, snarare tvärtom. Började med att jag på natten mellan fredag och lördag vaknade och upptäckte att jag hade lite ont i halsen, inget märkvärdigt men jag tog en Alvedon för säkerhets skull. På lördag morgon ringde Mettis kl 7.45 och frågade om jag skulle på hundkursen. Jag svarade lite förvirrat ja medan hjärnan gick på högvarv.. hundkurs, idag?? Orsaken till att Mettis ringde så tidigt var för att hon var tvungen att åka med Tea till farbror doktorn då hon fått borelia. Titti skulle ha hundkursen och ville ha sällskap. Klädde mig i varma kläder då det var molnigt och blåste, blev lite ruggigt ändå stundvis. Efter kursen så åkte Titti och jag ner till Mettis för att hjälpa henne med staket till hästhagen. Jag kände mig inte helt hundra, hade ont i halsen. Vi jobbade på Titti och jag, skruvade isalatorer så det stod härliga till! När vi var klara åkte Titti hem och jag stannade för en macka, hade fått ont i huvudet och kände mig trött. Visste ju att jag sovit illa några nätter och att jag inte druckit ordentligt under dagen så det var inget konstigt. På väg hem från Åsa-Mette så var det som om jag gick in i en vägg. Jag började frysa och blev öm i hela kroppen, i leder och allt. Halsen värkte än mer och jag fick onda föraningar. Jag tyckte mig nämligen känna igen symptomen. Jag åkte direkt till mamma och pappa som kollade i halsen o sa att jag var riktigt svullen och att jag hade vita prickar, detta tyder ju på en sak. Ringde sjukvårdsupplysningen, fick en tid senare på lördagskvällen. När jag fick komma in till läkaren sa han gapa och sen sa han: -Det där ser inget trevligt ut!! Mina farhågor besannades, jag hade halsfluss! IGEN!!! Så jag blev liggandes hela söndagen  med halsont och feber och idag har jag varit hemma från praktiken för att få lite krafter tillbaka. Återigen går jag på pencillin, ökad dos från förra gången. Det är ju bara två veckor sen jag slutade med förra kuren. Men men... det är bara att bita ihop och knapra vidare!! 

Valborg!

Igår var det åter dags för valborgsmässofirande. Jag hade bjudit hit några vänner på grillkväll. Min plan var att jag skulle förbereda det mest på onsdags kvällen, gick så där. Slutade med att jag var ute i trädgården hela kvällen och fixade, håller på och gräver om en rabatt bland annat. Så jag tänkte att jag skulle gå upp skapligt på torsdagen och börja med mina sysslor. Upp kom jag med tuppen, men sen tog det stopp. Åt frukost i lugn och ro, rastade hundarna, plockade undan i huset. Kom på att jag hade ingen skål till salladen jag skulle göra så jag bestämde mig för en snabbvisit till mamma. Blev lite längre än så. Kom hem igen klockan 13. PANIK!! Skulle damma, dammsuga, våttorka, diska, göra cheesecake, duka och förbereda resten av maten. Det blev till att fara runt som en virvelvind!! Jag hann klart med allt förutom att jag glömde baka kladdkakan!

Krille och Jonny stod vid grillarna och fixade medans vi andra bar ut resten av maten och busade med Elvira. Det blev massor med god mat; kött, sallad, majskolvar, grönsaksspett, ölkorv, vitlökssås, potatissallad och LOMANDERS! Mums så gott det var!! Det enda problemet var att det blev kallt, riktigt kallt. Vi satt i jackor, fleecetröjor och mössor. Men vi stod ut. Maten skulle ätas ute så kunde efterrätten och kaffet bli inne i soffan. Var ändå skönt att sitta ute, kändes som vår.

Efter maten bestämde vi oss för att gå ner till badplatsen och titta på när de tände brasan. En majbrasa hör väl liksom till och ännu mer när den finns nästan intill husknuten. Vi tog en promenad så att all mat fick lägga sig tillrätta i magen så att efterrätten fick plats. Vi var lite fundersamma om de hade koll på brasan, men de sprang med hinkar hela tiden.

När vi kom tillbaka så var det skönt att komma in i ett varmt hus och få tina upp lite. Kaffe och té fixades, likaså cheesecake, godis, färsk frukt och chips. Vi pratade en hel del, mest om barnnamn då det är två bebisar på gång. Kanonkul!! Både Daniela och Linda gick runt med stora magar. Danielas något större då hon ligger två månader före Linda. Gläds så otroligt mycket åt dem båda, eller ja, alla fyra så klart, papporna oxå!

Nu sitter jag här dagen efter. Har en del och fixa med... mest disk! Men det är bara och sätta igång, ta tjuren vid hornen! Det är det värt för dte var en jättetrevlig kväll! Tack snälla för att ni kom! Kram på er!


Grillat! Brr... kallt!


Elvira myser i soffan...


...med Mamma Mu-film!

Inte så svårt o gissa vem som är gravid!! Matvrak!!


På väg till brasan!


Majbrasa!!
RSS 2.0