Säga det du har på hjärtat, eller?

Varför ska det vara så svårt och säga till människor vad man tycker och tänker? Säga det som man har på hjärtat vare sig det är positivt eller negativt. Jag tror att det är typiskt svenskt att inte våga vara öppen, rädd för att såra eller göra någon arg. Man vill inte bli ovän med någon om man inte behöver. Men vad gör man då när man känner att man har en massa som bara måste ut? Ska man våga ta steget och säga det som man önskar att man vågade? Hur ska man gå tillväga om det gäller saker som inte har med den andres person att göra och hur ska man gå tillväga när det har med den andres person att göra??


Tips ngn??

Framtiden!

Imorgon börjar skolan... åter dags att sitt på långa föreläsningar och på alla sätt jag kan komma på, försöka hålla mig vaken!! Får se till och ladda med frukt o vatten.

Inser nu att det bara är ett år kvar. Samtidigt som det känns segt, ett helt år tills jag är klar, känns som om jag aldrig blir färdig. Så börjar stressen komma krypande... om mindre än ett år så är jag klar. Nästa sommar står jag som utexaminerad förskollärare o lärare. Vad kommer hända när skolan slutar? Jag vet inte vart jag vill arbeta, har inget som egentligen håller mig kvar här men jag vet inte om jag vill flytta någon längre bit. Jag vet inte vart jag ska bo när jag är klar, vill jag bo kvar i stugan, får jag bo kvar i stugan? Vilken typ av boende vill jag ha? Vill bo så det är smidigt med hundarna, men vill inte behöva pendla så långt för både min egen och hundarnas skull. Kan tänka mig o köpa något eget, men tror inte att banken går med på det. Vad vill jag arbeta med då? De mindre barnen på förskolan eller de större på skolan? Bara och söka säger folk, o visst så är det, men jag funderar ändå. Vad passar mig bäst?

Hmm.. mycket funderingar men de blir väl som det blir, bara o vänta o se! Tar mig an hösten först! Det blir både skolstart, vänners bebis, födelsedagsfest, dop osv, det rullar på för fullt!!  Ser framemot hösten o vad den har att erbjuda!

Veckan som gått!

Det var ett tag sen sist som jag skrev här... har inte blivit så mycket skrivande på sista tiden. Har inte direkt känt mig motiverad, men det blir nog snart en ändring på det! Hoppas jag!!

Den här veckan som varit har det varit Katrineholmsveckan. Var först i lördags på födelsedagsfirande för Linda, hon fyller 30 den 14 augusti men eftersom magen bara växer och det inte är långt kvar så fick det bli firande nu. Det var jättetrevligt!! Fint väder, jättegod mat och trevligt sällskap. Tack snälla för en kanon kväll!!




I måndags bar det av till Daniela för lite tjejkväll. Var hur mysigt som helst. Fick återigen god mat. Pratades mycket om både det ena och det andra men mest om barn förstås. Jag har tur som har det jobb och den erfarenhet jag har så jag kan följa med i deras funderingar och tankar kring barnen då de alla har egna barn. Jag sov kvar hos Daniela och på tisdagen hämtade vi upp Elvira som varit hos mormor. Blev en tur på stan o sen gick vi till stadsparken för att kolla en artist som skulle uppträda för barnen. Det var nog det sämsta jag varit med om! Han kunde en av de låtar han sjöng. En låt fick han sjunga om 4 gånger innan det blev rätt!! Det var fler än oss som reagerade på skiten, vilken sopa!!! På eftermiddagen mötte vi upp med Malin och kollade KK-joggen. Mina kusiner Pierre och Patrik sprang, likaså Pierres tjej Veronica. De gick riktigt bra för dem. Jag är imponerad av Veronica som gjorde ett riktigt bra lopp!


På onsdagen så åkte Malin och jag åter till Katrineholm för att kolla på Kajrocken i stadsparken. Min kusin Pontus skulle spela med sitt hårdrocksband. Visade sig att i stort sett hela min familj var där plus Pontus familj... ja, till och med farmor hade hittat dit med rullator och allt! Hur kul som helst! Brorsbarnen, i åldrarna 3 till 7 år, stod längst fram och diggade järnet. När Pontus sa i micken att det var dags för sista låten så var det de som sa: NEJ!!!  Malin och jag gick vidare på stan efteråt. Jag åt en vildsvinskebab (ett måste) och så kollade vi mc-kortegen. Planen var att vi skulle till öl-tältet, men då vi var på stan tidigare än vad vi från början trott så åkte vi hem efter en snabb visit inne på öl-tältet. Var segt, inget folk direkt och bandet hade inte börjat spela. Vi var där för tidigt och orkade inte vänta. Blev film hemma hos Mollan istället.



Torsdagen innehöll en heldag på Ikea. Ja, inte hela dagen, kollade ju klädaffärer och så först. Sen så blev det Ikea. Jag som bara skulle handla lite fick  med mig både kläder, födelsedagspresenter och annat från både Ikea och Biltema. Så kan det bli ibland! : ) Blev en del roliga kort tagna dock!

                  

I fredags var jag bara hemma och slappade, fixade i trädgården o lite sånt. Lördagen så gick jag upp tidigt så när kklockan var 10.30 så hade jag dammsugit, dammat, diskat, duschat och ätit frukost. Tycker jag var bra gjort!! Sen bar det av till K-holm och frissan. Var bara tvungen att fixa håret så man skulle se lite anständig ut när jag skulle till Nyköping på kvällen. Nyköping som sagt, det fick bli en nykter tillställning då vi inte fick tag på skjuts hem. Så är det att bo på landet! Men kul var det. Malin o jag käkade lite o sen passade vi på och köra singstar en stund. Var sen till öltältet och då var det ett coverband som körde bara Kizz låtar och som såg ut precis som de m kostymer o färg i ansiktet o allt. De var riktigt bra, kul o se. Sen spelade ett annat coverband som har en så jäkla bra sångerska. De är grymma!!!

Idag har jag solat, rensat ogräs, vattnat gurkorna och annat smått och gott som jag inte annars har hunnit med. Jag har också skrivit på min uppsats så nu tror jag att den i stort sett är klar, ska bar kolla igenom den en sista gång imorgon!

Så det var min vecka det! Nu ser jag framemot nästa och vad den för med sig!!

RSS 2.0