Vårtecken!

Våren är här på riktigt! Det märks på alla olika vårtecken som finns. Vitsipporna och blåsipporna har snart blommat färdigt. Mina påskliljor och pingstliljor har precis börjat blomma. Sädesärlan traskar runt på gräsmattan och ogräset intar återigen rabatterna. Fåglarna kvittrar så man knappt kan sova på morgonen. Gräset växer och sjön ligger öppen. Härligt!

Mitt uppe i allt detta härliga finns det dock de vårtecken som inte är lika efterlängtade! Deklarationen till exempel. I och för sig får jag tillbaka på skatten men den ska ändå göras iordning, kontrolleras och skrivas under. Jobbigt! Sen är det här förbaskade myggen!! Usch o fy!! Hade dörren öppen härom dagen och direkt började det surra... hatar myggor!! De gör så jag inte kan sova på natten. Blir myggjakt direkt!! Men då ska vi inte tala om de andra blodtörstande äckeldjuren som verkar ha invaderat våra svenska marker redan. Fästingarna!!! Plockade fem stycken som satt fast på Aya och en som kröp!! Fy faan!! Nu tycker jag att det kryper överallt på kroppen så fort jag varit ute med hundarna i skogen eller tränat vid sjön! Äckliga kryp!

Annars är allt lugnt. Skolan rullar på som den ska, ligger lite efter men det ska jag se till och ta igen. Idag har jag jobbat i en 4-6:a, det var roligt att komma ut ett tag i verkligheten så att säga.  Sen är det barnvakteri som gäller ikväll. Ska också försöka planera för Valborg! Tänkte ha en liten gathering hemma hos mig, äta och dricka gott i trevligt sällskap! Så imorgon bär det av till stan för inköp och lunch med Mollan. Kul! Sen är det bara och börja fixa iordning!

Nä, nu ska småkrypen sova!

Somebody

I want somebody to share
Share the rest of my life
Share my innermost thoughts
Know my intimate details

Someone who'll stand by my side
And give me support
And in return
He'll get my support

He will listen to me
When I want to speak
About the world we live in
And life in general
Though my views may be wrong

They may even be perverted
He will hear me out
And won't easily be converted
To my way of thinking
In fact he'll often disagree
But at the end of it all
He will understand me

I want somebody who cares
For me passionately
With every thought and with
Every breath
Someone who'll help me see things
In a different light
All the things I detect
I will almost like

I don't want to be tied
To anyone's strings
I'm carefully trying to steer clear
Of those things
But when I'm asleep
I want somebody
Who will put their arms around me
And kiss me tenderly
Though things like this
Make me sick
In a case like this
I'll get away with it


Somebody av Depeche mode!

(gillar texten, har dock gjort en liten ändring från she till he)

Rastlös!!

Jag blir GALEN!!! Jag är så jäkla rastlös! Vet inte vart jag ska ta vägen... Det kryper i kroppen på mig, har svårt och koncentrera mig. Jag behöver verkligen plugga men det är svårt när jag hela tiden funderar på annat. Kan inte låta bli! Är less på studier och skola. Skulle vilja se och göra något annat för ett tag. Jag kan känna att om jag bara hade lite roliga saker inbokade framöver att se framemot så skulle det underlätta men det har jag inte. Inte är det lätt att planera något heller för i så fall får man göra det själv. Det händer inte mycket här omkring om jag inte gör något, är inte direkt någon annan som tar tag i saker och hittar på grejer att göra! Vet att om det ska bli något kul så får jag fixa det själv, skulle va kul om någon annan gjorde det någon gång!! När man väl sen har kommit på något kul och göra så är det i stort sett ingen som har lust att haka på. Antingen är det trötthet, gubben, barn eller något annat som är i vägen! Jag förstår att människor prioriterar olika saker, det är givet! Det skulle jag nog också göra om situationen var omvänd! Det värsta som finns är när människor kommer med förslag på att göra saker som man då ser framemot men som de sedan drar sig ur strax innan. Varför ger man då dessa förslag om man själv inte har lust? Då får man väl "offra sig för laget" som Gunde skulle ha sagt! Okej om man har en bra anledning men inte bara för att man är trött eller inte har lust! Fy faan! Sånt beteende ligger långt ner på min lista!!


Vårstylingen är igång! Yeah!

Jag har längtat till våren så att det skulle bli lite ändring på saker och ting. Det känns lättare när solen skiner och dagarna är längre. Än så länge har håret fixats till till viss del, inte klart dock! Malin och jag har inhandlat nya kläder från H&M-katalogen och nu väntar vi bara på att vi ska få hämta dem på affären. Spännande! Jag har beställt lite tröjor, linnen, shorts och en bikini. Hoppas allt passar!

Har varit i fjällen en vecka och fått lite färg i ansiktet och även fått lite träning för kroppen. Ska fortsätta träningen när halsflussen gett sig. Vill fortsätta då jag känner att jag mår bättre av det. Håller också på och fixar med huset och trädgården. Möblerar om, målar om, tvättar fönster, fixar i trädgården. Har tänkt att så lite blommor och att sätta färskpotatis! Mums, färsk potatis, grillat kött och trevligt sällskap. Härligt!


Ja, en del projekt är på gång. Både kroppsligt och materiellt. Precis som det ska va på våren! Yippie!

Idre 2009!

Vilken vecka! Har nu spenderat påsken i Idre. Vi bodde i en fin lägenhet med 12 bäddar. Lägenheten låg precis bredvid backen. Det var bara att ta på sig slalomskidorna o åka ner. Där väntade sittliften som tog oss upp på toppen och tillgång till alla backar.

Vädret har under veckan varit klart godkänt. Onsdagen var kall med snöblandat regn och blåst och torsdagen var det stora snöflingor som föll. Men de andra dagarna var kanon, sol från en klarblå himmel! Kom därför hem med en riktigt röd näsa och vita "solglasögon" runt ögonen! Ungarna såg så pigga ut med sina solbrända ansikten.

Skidåkningen gick riktigt bra, ringrostig är man väl när man inte stått på ett par skidor på länge men det löste sig. Det som var jobbigast var väl när jag skulle staka mig ett par hundra meter med en 5-åring framför mig som fick snålskjuts! Blev helt slut men det är bra träning för armarna. Likaså när Olle och Nils skulle lära sig åka skidor och man hade Nils i baken för att han inte kunde bromsa, tur att man stod på benen själv! Gustav , 7 år, däremot var kanonduktig!! Han for som en galning i alla möjliga backar. Det roligaste var att åka i svarta backen sa han. Han tyckte till och med att han och jag skulle stanna kvar i 10 veckor till. Han måste gilla sin faster!! : ) 

Under veckan blev några i familjen sjuka. Visade sig när vi kom hem att Helena, Olle, Stefan, pappa, Siri och jag själv har halsfluss. Siri har även dubbelsidig öroninflammation, stackars Sirpa-Liisa!! En riktig halsfluss-epedemi åkte vi på. Men jag tycker det redan känns bättre mot vad det gjorde igår. Sen känner jag mig rätt positiv då det kom när jag var hemma och inte i fjällen. Då hade jag blivit otroligt besviken!!!

Här hemma hade våren kommit på riktigt. Blommor blommar och isen på sjön har släppt. Fåglarna kvittrar för full hals. Kan det bli så mycket härligare! Satt ute en stund förut (ungefär det jag orkar just nu) och solen värmde som bara den. Skönt, då kan man börja på brännan redan nu så den är på plats till sommaren!

Nu ska jag fortsätta slappa i soffan!


 

Starten i Katrineholm! Familjerna samlas!  (regnar)   




Snacka om inpackad!!


  
 
Utsikten från lägenheten!


   

Myskväll, givetvis med chips o dip men även lite frukt!


 

Födelsedagsbarnet, pappa 60 år!


     

Gustav och min after ski-dryck! Min t vänster, Gustavs t höger.  (Självklart alkoholfri!)


 

Barnens favorit: Renen Aske! 


   

Gustav på after ski sista kvällen!!  Rock ´n roll!!


Framme!

Nu är vi äntligen framme!

Allt började igår då jag skulle packa. Fick mitt upp i allt annat för mig att fixa håret, så numer är jag kycklinggul i håret! Inte det snyggaste men det gäller att se det positivt. Det passar till påsk! Medan väskorna packades så råkade jag klämma fingret i garderoben. Trodde jag skulle tuppa av då det gjorde så jäkla ont!! Mindes hur det var när tummen klämdes i kassaskåpet på jobbet! Fy faan vilken smärta!! Gick och la mig stressad och uppe i varv. Somnade inte förrän efter kl 01.00.

Imorse ringde klockan kvart över fem. Det var inte kul, var sååå trött. Orkade knappt stå upp men det var bara och bita ihop och sätta fart igen. Gjorde mig iordning och packade det sista. Pappa kom strax efter sex. Han for fram som en virvelvind! Swisch sa det så var mitt packat. Jag stängde och låste snabbt och sprang till bilen. Sen körde han som en biltjuv hem till dem. På vägen sa han att vi fick se hur mycket av min packning som kom med. Jag bara garvade och tänkte på att vi bara var tre vuxna och hade en hel bil att packa i. Satte mitt skratt i halsen när jag kom fram då hela bilen nästan var fullpackad, bland annat två flyttkartonger som var fulla med mat!!! Jag fick sitta i baksätet och det kändes som om man var i isoleringscell, såg knappt ut någonstans.

Det blev frukost i kallt, molnigt väder på en skolgård. Lunchen skulle sedan intas på McDonalds. Där var det dock smockat då alla andra tänkt samma tanke som oss. Istället fick det bli pizzerian som låg i närheten. Resan fortsatte mot Idre. Väl där så var det ett besök på skiduthyrningen. De bara skrattade då vi elva välde in i den lilla, lilla affären. Vi kände oss som familjen taikon! Pjäxor provades och sedan tackade vi för oss.

Vi åkte upp till vår lägenhet som är jättefin! Fyra sovrum, två badrum m dusch, en bastu och ett stort kombinerat kök och allrum. Utsikten var fantastisk!! Vi tog en promenad och fixade liftkort och skidskoleanmälan. Vi kollade också var maten ska intas på pappas 60 årsdag.

När vi kom tillbaka fick små-grabbarna prova skidorna i en liten backe precis utanför dörren. Gustav fixade det galant, han har ju åkt förut. Olle och Nils var jätteduktiga då de knappt åkt innan. Det var kul och se ddem men jobbigt att dra upp de varje gång de åkt nedför!!

Nu har kvällsmaten intagits. Mammas hemmagjorda potatismos och korv. Nu ska det slappas i soffan och laddas för den första skiddagen som börjar klockan nio imorgon bitti! Tjoho!!!

Ciao*

ps. Bilder kommer! d.s

Härligt!

Nu är det snart dags. Det som blev bestämt för månader sen är här nu. Resan till fjällen! På söndag åker hela min familj till fjällen. Vi blir elva stycken som ska bo ihop i en lägenhet i Idre. Ska bli spännande! Fyra barn och sju vuxna under samma tak, det blir nog jobbigast för mamma, pappa o mig då vi inte är barnvana på heltid. Men det ska bli jättekul o umgås med barnen och se dem i skidbacken!

Vi åker bort för att pappa nästa vecka fyller 60 år! Han är i år dubbelt så gammal som mig. Han blir 60 och jag blir 30. Har förut inte kunnat se min pappa som 60 men nu är han där. Jag ser att han blivit äldre, han börjar nämligen likna sin pappa väldigt mycket. Farfar har jag ju alltid sett som "gammal" och nu är pappa väldigt lik honom. Han har också börjat få en del ålderskrämpor så som artros till exempel. Men han kämpar på och fixar och donar. Så nu ska dte firas i veckan. Fast han har sagt att om vi köper något så blir han arg. Jag hoppas dock att det ska gå bra med ett enkelt GRATTIS!

Idag har Mollan och jag varit på stan och uträttat en del ärenden som jag var tvungen att göra innan resan. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig då jag kom hem med en vårjacka, skokräm o håravfärgningsmedel. Blev en del annat också så dagen blev dyr. Men men.. det är inte ofta som man unnar sig något så då fick det bli så här. Har inte haft en ny vårjacka på flera år så då kunde det väl vara dags. Hemma har jag fixat på tomten på eftermiddagen. De senaste dagarnas blåst har gjort att gräsmattan är fylld av grenar. Så det var bara och ta fram krattan och sätta fart. Hundarna och jag njöt av solen. Kunde ha båda hundarna ute lösa vilket var härligt. Underbart och se dem gå runt och strosa och bara vara, Prima satte sig en stund och iakttog fåglarna som flög mellan träden. Som sagt... härligt! Nu har jag precis ätit mat och ska nu slappa framför tv:n. Blir kanske en film senare, men ag har tänkt och se Berg flyttar in. Gillade det programmet när det gick förra gången. Carina Berg är helskön tycker jag. Så det blir nog kvällens tidsfördriv.

Imorgon är det dags och packa. Se till att hundarna har sitt när de ska iväg. Skulle behöva plugga lite också men är det fint väder så vill jag gärna vara ute. Kanske sitta med datorn på altanen!! Nä, nu ska jag slappa vidare!
RSS 2.0