Pojke el flicka... vad blir det?

Idag har jag för första gången hört ett ofött barns hjärtljud! Det var en häftig upplevelse vill jag lova. Det lät som om någon skakade en tunn plåtskiva i takt.. dunk dunk... dunk dunk! Nu börjar man förstå att det är någon därinne.. förutom att man ser det på att magen blir större. Den 19 februari är det dags för 3d-ultraljud och det ska bli väldigt spännande att få se vad som finns därinne... pojke eller flicka? Jag önskar bara ett friskt barn med tio fingrar och tio tår. Ser framemot när det blir min tur, den dagen kommer så småningom... har ingen brådska!

Jag önskar mina vänner all lycka!! Tack för att jag får vara med och dela denna underbara upplevelse med er!!!

Varg!

För några år sedan var jag på Kolmårdens djurpark och besökte varghängnet. Det var med en speciell känsla som jag gick in genom grinden och möttes av dessa vackra djur. Vi hade fått speciella direktiv om hur vi skulle bete oss. Vi skulle inte sitta på huk, hålla ordning på t ex kameror osv, då de tyckte om att leka med dem. Dessa stora djur, för de är stora, var som hundar. De låg på rygg och ville bli kliade på magen. Det var häftigt att få röra vid djuren men jag hade hela tiden i bakhuvudet att de var uppfödda på flaska, att de var tama, vana vid människor men det var ändå en häftig upplevelse.

Skillnad är det nu... nu är det på riktigt! En av mina grannar (bor ca 1 km bort om ens det) såg imorse en varg på deras tomt. Jägare var ute och spårade och fann att den gått ut på sjön. Med skräckblandad förtjusning tog jag del av dessa nyheter. Vet inte riktigt om det platsar med varg här, men det kanske beror på att man inte är riktigt van vid sådana djur. Samtidigt så vore det en ära att få se ett sådant djur i verkligheten, utanför stängsel, i dess rätta element! Var nere vid sjön på eftermiddagen och såg spåren. Hade min labbetik med mig och jämförde spåren... de var stora!! Glömde dock kameran så imorgon bitti blir det att pallra sig ner och fota dem. Hoppas på att det inte kommer någon snö! Om de blir bra så lägger jag upp dem här sen.

Spännande!


Primas (labbetik) överst och vargens under... lite skillnad!


 

Vilket väder!

Äntligen var det solsken! Som jag har längtat... det har varit mulet, grått och trist i flera dagar. Men imorse när jag vaknade var det minusgrader och solen sken från en blå himmel. Blev genast på gott humör. Var först ute i trädgården och busade med hundarna. Sen in och städade då allt damm syntes i solskenet. Lunch serverades hos en kär vän och vi tog en promenad på gärdet. Prima och valpen verkade njuta lika mycket som oss. Fika och tjejsnack följde sedan innan jag åkte hem igen. Bar in ved och hade hundarna med mig. Prima försvann så jag fick ta en liten extra rundtur i området för att se vart hon tog vägen, hon infann sig dock rätt snabbt. Tände en brasa när jag kom hem, gjorde hemlagad pizza och myser nu i soffan. Vilken dag!!

30 års fest?

Sitter i soffan, nyss hemkommen från överraskningsfesten som ordnades för min kusin och hans kompis som båda fyller 30 år i veckan. Allt var väldigt välordnat. När vi kom dit fick vi välkomstdrink och snittar. Efter det så kom födelsedagsbarnen som redan vid klockan 14 hade blivit tilldelade uppdrag som de skulle genomföra. Det var allt ifrån att leta reda på tennisbollar till att köra en serie i bowling. Deras äventyr slutade i en lokal där vi, släkt och vänner, stod och väntade. Vi sjöng och hurrade och sedan var det dags för smörgåstårta. Maten avslutades med vanliga tårtor av olika slag. Under tiden hölls det lite tal. Min familj hade förberett ett litet tal som handlade om kusinens framfart genom livet. Olika minnen som vi ville dela med oss till de övriga. Det var mycket lyckat! Blev också en liten tipsrunda med frågor om födelsedagsbarnen bland annat. Mitt lag vann inte, det kan jag villigt meddela (men det berodde inte på mig = ) ). Det var en mycket trevlig tillställning i trevligt sällskap! Alla verkade nöjda, inte minst födelsedagsbarnen själva.

Detta fick mig då att tänka på den dagen som kommer om cirka 8 månader. Den man tror man har gott om tid till men som sedan närmar sig med väldans fart. Hur tänker jag fira min 30 års dag? Blir det med fest, vanligt kalas eller kommer jag se till att inte vara hemma...? Det är kul att fira med vänner och släkt, att alla samlas. Men det kräver också en hel del jobb, planering och pengar. Vanligt kalas är bra, men det är samma gamla visa: Vad ska jag bjuda på? Vilka dyker upp? Kommer vi få plats på mina 46 kvm? Att åka bort på sin födelsedag är ingen tokig tanke... men vart och med vem?

Hmm... detta tåls att fundera på! Det är ju ändå ett tag kvar, så man vet aldrig vad som händer tills dess! 


God natt! 
RSS 2.0