"Singelförpackningar"

Varför ska alla förpackningar vara så stora?

Man kommer till affären och ska inhandla sina varor. Man traskar runt där och hittar det man ska ha. Det jag vill komma till är att det nästan bara finns stora förpackningar som är för fler än en person på hyllorna. Som till exempel krossade tomater som är i stora förpackningar vilket gör att jag måste använda allt direkt för annars blir det förstört. Det resulterar i att jag gör till exempel köttfärsås och spagetti som räcker till minst fem personer för att använda upp det som är i förpackningen. Ingen höjdare att äta samma mat flera gånger under samma vecka. På grund av att jag har en liten frys så kan jag heller inte frysa in allt.

På affärerna finns det ju små paket med mjölk, fil, youghurt mm. Varför inte i andra förpackningar också? Ja, jag vet att det har att göra med kostnaden att tillverka förpackningen och att de vill tjäna pengar på att man kastar och måste köpa nytt.

Vad tycker du om detta?


Cravings

Ibland kan man ju bli så där läskigt sugen på någonting. Något man bara måste ha, cravings av olika slag. Jag kan ibland få det efter chips med dip. Tänk dig en skål med vickningschips o bredvid står det en mindre skål med kall, god tacosdip. Till det ett glas kall cola!! Mums!! Men nu har jag fått ett sug efter något annat, något som man egentligen inte ska äta nu men jag kan snart inte låta bli!


S E M L A ! ! !


Har sen i början av december varit grymt sugen på en semla. Men då fanns det ju inga än. Men nu finns de där. Och då inte bara på fiket på stan utan även i mataffären. Jag jobbar nära Ica Maxi i Nyköping och där finns de nu att köpa i både två-pack men också en och en. Fick slita mig därifrån i förra veckan men jag vet inte om jag kan hålla mig längre då de denna vecka har sänkt priset med 10 kronor!!

Vad brukar du ha för cravings?? Och när är det dags för första semlan??

Nytt år!

Nu är det nytt år igen och jag säger alltid att det nya ska bli bättre än det gamla men det blir aldrig så. Men nu jäklar är det dags, dags för lite nytt i livet. Jag vet dock inte vad men det löser sig väl hoppas jag. Men jag behöver er hjälp!! Vad kan man göra? Är det något man ska testa som jag aldrig gjort? Någon människa som jag aldrig mött, en plats jag aldrig varit på?? Vad tycker Du? Vad har Du för tips? Är det något som du vill att du och jag ska göra, något vi kan hitta på tillsammans?

Har du gjort något liknande, hur gick du i så fall tillväga? Om du har tips på hur man ska "finna sig själv", som det så vackert heter, så berätta om det här är du snäll!!

Nu ser jag framemot ett bättre 2012! Nu jäklar är vi på väg!!!  : )
RSS 2.0