Ordning på bloggen?? Nope!

Det här var inte det lättaste! Har under kvällen suttit och försökt få ordning på min blogg. Ville designa om den, få den att se lite bättre ut. Ge den en egen stil liksom. Men det var inte så enkelt direkt. Nu har jag lagt ned för ikväll. Sängen hägrar!! Så nu får den se ut som den gör tills jag har löst problemet.

Imorgon är det plugg hemma som gäller. Har både uppsatsen att jobba med men även tre nya texter att läsa. Ska nog gå bra, får se till att ha diciplin!!!

Ciao*

Träning!

Idag har jag varit duktig och tränat. Malin och jag kör styrketräning på torsdagar mellan 18-19.30. Jag är i stort sett aldrig på humör för träning men när jag väl kommer dit och börjar så är det kul. Jag känner att det ger resultat då ryggen inte gör lika ont och att jag orkar mycket mer. Tyvärr så är det sista gången nästa gång! Efter det är det promenad som gäller. De som tränar med oss går cirka en timme lång promenad varje torsdags kväll. Detta är jättebra men jag skulle vilja ha styrketräningen också. Det fina vädret och våren som är på gång gör en ju inte sugen att vara inomhus. Men jag vill ändå inte bryta träningen nu utan snarare öka den. Hoppas på att våren snart kommer på riktigt så jag kan börja jogga. Min tanke är att om jag joggar så kan jag ta med hundarna så de också kommer ut, förena nytta med nöje så att säga! Måste hålla i styrketräningen, får göra sittups, armhävningar, ryggresningar och så vidare hemma, allt för att slippa smärtan i ryggen. Sen är det ju extra positivt om man känner sig piggare och att man slipper sitta i vassen och gömma sig i sommar!!   ; )

Soptipp o släpkärra!

Vilken dag!! Upp skapligt i morse för att åka till brorsan och låna en bil. Sen kom Malin vid 9.30 och då bar det av till Sandbacka för att hämta släpet. Jag som inte kan köra släp (ja, rakt fram kan jag men inte backa). Men vi tog oss till Mollan residens för lite små fix. Sen bar det av hem igen. Lyckades faktiskt backa ner på min lilla nedfart med dike på båda sidor, blev impad av mig själv faktiskt. Det trodde jag inte. Rensade ur förrådena ordentlig, blev riktigt bra faktiskt. Vi åkte sedan till soptippen i Flen och fördrev cirka en timme med att springa mellan olika containrar och behållare. Oj oj oj, att sortera sopor är en hel vetenskap! På vägen hem skulle vi lufta däcken på kärran. Körde in i godan ro då jag visste att man kunde köra runt macken för att komma därifrån och slippa backa. Dock visade det sig att slangen med luften inte räckte runt släpet. Jag kunde ju inte backa så det blev att åka runt macken, ut på vägen, in på utfarten och så åkte vi motsatt håll runt macken. Malin höll på och skämmas ihjäl. Hon satt med huvudet gömt i jackan och upprepade maniskt: Syns jag inte, finns jag inte!! Vi kom hem utan några som helst problem. Jag är en JÄVEL på att köra släp!!!

Väl hemma blev det en snabbdusch för sen kom kompisar över på lite grillning. Blev korv med bröd och en massa olika röror. Gott som tusan!! Elvira var helskön! Hon busade hela kvällen och skrattet bara bubblade ur henne! Hon är så go den ungen! Ska bli spännand eoch se lillebror som är i magen. Blev en trevlig kväll med prat och koll på kort. Roligt att se hur man ändrat sig bara på några år. Kollade kort på brorsbarnen, de är så små på korten. Kan inte fatta att tiden går så fort och att de nu är 7, 5, 5 och 3. Sötnosar!!

Imorgon måste det bli plugg. Lite sånt måste man hinna med oxå, men jag tror ändå att det blir och fixa lite ute om det är bra väder. Älskar att va ute när solen skiner, har ju lite och ordna på tomten och nu även gästhuset. Ska bli så kul att möblera iordning och kunna ha kompisar somk bor över efter en härlig grillkväll i sommar! Kalasbra!!

Allt o lite till!!

Sitter hemma i soffan och myser. Tv:n står på och hundarna ligger ihoprullade i sina korgar. Mörkret har sakta sänkt sig runt min lilla stuga. Jag har precis ätit wokad mat, riktigt gott och jag var riktigt hungrig. Ikväll kommer Malin hit. Vi ska kolla film men känner jag oss rätt så blir det nog mest skitsnack. Har inte så mycket hemma o bjuda på men det blir nog morotsdip, fruktsallad och kladdkaka. Sånt brukar gå hem hos fröken Hedenlund.

I helgen blir det uppsats-läsande då jag ska opponera på en nästa vecka. Samma dag så ska jag lägga fram min, spännande! Är lite nervös men min äldsta brorsa skulle göra en mardrömsopponering på mig så jag är förberedd. Ska bli kul och se om det finns något som man kan använda när jag ska opponera.

Sen blir det förhoppningsvis en tripp till soptippen så jag får lite ordning inne i huset men speciellt i gästhusen. Finns en hel del som behöver åka iväg. Sen har jag tänkt försöka sälja lite på loppis eller något. Skulle vilja göra iordning ett av husen och kunna ha det som gästhus om någon ska sova över någon gång. På söndag ska mamma gratuleras då hon fyller 59. Nästa år blir det stor-party, det ska jag se till! Fasen så kul, 60 års fest!!

Har lite planer för trädgården också. Staket runt altanen, sätta potatis såsmåningom, bygga blomkrukor, slipa och måla en byrå med mera. Har lite projekt på gång som sagt. Ska bara komma igång, därför är det skönt nu när våren kommer så man kan var aute och så att marken inte är så hård.

Nä nu jäklar ska här diskas och bakas. Härligt med en fredag kväll klockan 19.15. Livet leker!!! MOHAHAHA!!

Idag!

Nu vill jag inte att alla ska tro att det är nattsvart här. Jag är positiv till tillvaron och jag njuter av att våren har kommit. Men jag måste också ventilera mina tankar när de blir för många, rensa lite liksom. Detta gäller positivt som negativt!!

Idag skiner solen igen. Är lite kallar, har noll gradigt ute. Ska ge mig ut på en promenad på förmiddagen. Hade tänkt åka till stan och shoppa lite men jag tror jag hoppar det.Vill njuta av det fina vädret! Sen har jag också fått ett gäng uppsatser som ska läsas. En av de ska jag opponera på så den ska lusläsas och analyseras ner i partiklar! På eftermiddagen bär det dock av till stan, ska på intervju. Inget speciellt då det gäller som vikarie i Nyköpings kommun. De har börjat intervja vikarierna för att slippa få rötägg. Tror inte intervjun ska vara något problem, har erfarenhet och snart en lärarutbildning. Så det ska nog lösa sig! Efter det blir det nog besök hos mormor. Var ett tag jag träffade henne så jag tänkte passa på när jag var i stan. Snacka skit en stund. Det brukar hon vara bra på!

Nä, nu är det dags att äta frukost så det hinns med en promenad. Hoppas på en bra dag!

Snurrande tankar nystas upp...

Jag känner mig ofta orättvist behandlad i vissa människors sällskap. Tror inte de själva märker det. Men när de gaggar ihop sig och ger sig på mig verbalt så blir jag så otroligt liten. Det gör ont ända in i själen! Vet inte hur jag ska gå tillväga för att säga det till de, att det de gör och säger sårar. Vill bara få de att förstå att jag är vuxen och att jag vill bli behandlad som det. Inte som det barn eller den tonåring jag en gång var. Vet inte hur jag ska få de att förstå. Vissa har börjat få upp ögonen för hur det ofta är omkring mig. Jag undrar bara varför ingen säger något. Varför kan ingen stå upp för mig, vara på min sida, säga stopp! Har själv försökt men blir bara skrattad åt, tas inte på allvar.

Jag känner mig berövad. Berövad på den framtid jag såg liggandes för mina fötter. Familj, karriär, en ljus framtid gick oss till mötes. Trodde vi hade samma drömmar, samma tankar och idéer. Vi hade ju pratat om dem många gånger förut. Men så var tydligen inte fallet för när jag fortfarande kämpade, när jag fortfarande gav allt var det någon annan som gav upp. Någon som inte orkade, inte ville. Någon som ansåg att det inte var värt satsa på. Har fått höra att han fick komma undan för lätt, att jag aldrig ställde några krav. Vet själv att det är så, att jag är sån. Jag kan inte göra andra illa hur illa de än gör mig! Kan i efterhand känna att jag för min egen skull skulle ha stått upp för mig själv. Sagt vad jag tyckte, visat min ilska, besvikelse och sorg. Gett utlopp för mina känslor, skrika, spotta, svära om så behövt. Men men... det är alltid lätt att vara efterklok! Jag saknar inte själva förhållandet eller personen i det. Har honom som vän idag och är tacksam för det!! Men jag saknar framtiden... Vänner runt omkring mig startar familjer, blir sambos. Trodde jag skulle vara en av dem, men nu vet jag inte längre. Vet inte hur jag ska kunna få mig själv att våga gå in i något igen. Lita på någon, våga riva muren igen. Den personen jag litade på mest i hela världen svek mig, gav mig ett hål i själen som jag tror kommer läka men att ärret kommer finnas ständigt påminna mig om hur bräckligt allt är, att det när som helst kan försvinna. Känns inte som om jag kan lita på att personen finns där, att det är värt att satsa, att bygga. Jag gav allt men står nu "ensam", hur ska jag våga ge av mig på det sättet igen. Efter andra erfarenheter känner jag mig mer osäker en någonsin då jag alltid ansett mig ha ganska lätt för att läsa människor. Min bild av en person visade sig vara helt fel och jag hade misstagit mig helt. Jag hade öppnat mig och sänkt graden för någon som visade sig inte vara på riktigt.

Jag har strukit medhårs hela mitt liv. Jag har alltid ställt upp så fort jag har kunnat, funnits där. Jag har kämpat mig igenom tuffa perioder utan att säga ett ord, utan att visa hur illa människor gör mig ibland. Jag tar mina strider, men jag tar de inombords. Det räcker väl med att jag mår dåligt, inte ska väl alla andra behöva lida för det. Det var en gång en person som sa till mig att vi ibland är flata. Vi sopar under mattan, vi blir trampade på, vi säger inte ifrån. Vi ser efter alla andra och inte oss själva. Känner att det börjar stå mig upp i halsen! Jag blir förbannad på mig själv när jag återigen har vikt mig , när jag inte har sagt ifrån. Ibland vill jag bara skrika ut min frustration. Jag behöver förändra mig, ändra mitt beteende, stå upp för mig själv. Visa vem jag är och vad jag går för, inte låta någon sätta sig på mig. Det är dock lättare sagt än gjort. Vet inte i vilken ände jag ska börja... Jag vill ju samtidigt inte göra illa någon i processen att finna mig själv. Det är svårt att bryta ett snart 30-årigt mönster. Men jag hoppas att jag med tiden ska ta mig dit, att jag ska kunna säga stopp!

Jag vill betona att jag inte skriver detta för att göra någon ledsen eller sårad. Jag skriver ner mina känslor, de jag har just i denna stund. Jag reder ut mina tankar och känslor för att lättare kunna förstå dem och på så sätt kunna bearbeta dem. Det är mitt val att skriva blogg, den som inte vill behöver inte läsa.

Det är ett val Ni gör!


 

Tankar kring 30!

I höst fyller jag 30. Det har hela tiden känts som om det legat långt fram i tiden... men nu är den dagen snart här. 30...  det låter inte så farligt. Har ingen 30 års kris. Känner mig nämligen inte som 30. Förra veckan fick jag som alltid visa leg på systemet, sen säger de som jobbar att jag ska ta det som ett komplimang. Det gör jag oxå!  Ser tydligen ut att vara 10 år yngre, fatta vad fräsch jag kommer va när jag är 50!!  : )  Det som jag snarare kan märka av det är att alla andra tycker att när man är i en viss ålder ska man vara på ett visst sätt, se ut på ett visst sätt, klä sig på ett visst sätt och så vidare. Jag tycker bara att man ska få vara den man vill vara, så man trivs med sig själv och känner sig nöjd. 

Känner mig fortfarande som 25, har inte åldrats en dag. Har barnasinnet kvar, vilket jag tycker är viktigt. Gäller att finna en balansgång mellan barnasinnet och det "vuxnalivet". Jag lever dock inte det liv som många anser att man ska göra vid 30. Tror snarare att människor runt omkring mig lider av "min åldersnoja". De frågar hela tiden om jag träffat någon, verkar som om det är konstigt att vara 30 och singel. Sen kan det vara bra att folk tänker sig för, de vet inte allt som händer i mitt liv. De kan inte veta om jag träffat någon jag tyckt om o sen blivit sviken. Man får nog tänka sig för. Detsamma gäller när man oxå ibland hör att: - Ja, min dotter fick barn för en månad sen. Hon är ju 30 och klockan tickar så det var väl på tiden. Då kan jag känna att jag blir irriterad. Folk får faktiskt tänka sig för. De vet inte vad de som de pratar med har varit med om. Det kan vara människor som kanske inte vill ha barn, som inte kan få barn eller som helt enkelt inte känner sig redo. Finns många olika orsaker!!

Jag funderar på hur jag ska fira min stora dag. Ska jag ha fest med släkt och vänner? Ska jag bara fira som vilken födelsedag som helst? Eller ska jag bege mig bort på äventyr och inte fira alls?

Får ta tag i den planerna under sommaren. Nu är det en hel del annat som taar upp min tid, så som den älskade uppsatse!  (hoppas ni uppfattade ironin)

Ciao*

Uppsatser och utmaningar!

Nu var det ett tag sen jag var inne och skrev på min blogg. Har inte direkt varit sugen på att skriva någonting då jag håller på med min c-uppsats och då skriver en hel del där. Jag är less på att skriva, speciellt när jag måste skriva om något som inte direkt intresserar mig. När denna kurs började så sa varenda föreläsare att de var avunsjuka på oss som fick fördjupa oss i något som är intressant, att det är den bästa stunden i livet! Min tanke blir omedelbart: De kan inte ha upplevt mycket! Jag känner snarare att detta är något ont som måste förgöras och ända sättet är att skriva och bli klar! Men men...nu börjar jag äntligen se ett litet skimmer av ljuset där längst bort i tunneln... livet börjar så sakteliga återvända! Jag längtar!  : )

Fick en utmaning via Sannas blogg. Har inte svarat på den än och fick en "känga" för det så nu jäklar tar vi tagi det! Här kommer det:

4 TV-program jag brukar se:

Grey´s anatomi
Criminal minds
House
CSI

4 saker jag gjorde igår:

Plugga
Var i K-holm: handlade, var på bibblan o beställde tid för ny vindruta.
Vattnade blommorna (de nya måste vattnas ca 2ggr/dag) Suck!
Rensade hundskit på tomten

4 saker jag längtar till

Skolan är slut (sommaren 2010)
Våren och sommaren
Att kunna bada i sjön
Jag vinner massa pengar

4 saker på min önskelista

Eget hus
Bättre bil
Bra, välbetalt (!!!!) jobb
Bättre kondis = smidigare kropp

4 saker jag avskyr

Dåligt väder
Leriga hundar
Människor som inte respekterar en
Trasiga bilar

4 saker jag tycker om att göra

Umgås med vänner
Jaga (då menar jag djur i skogen, Mollan o Fru Anklift)   ; )
Läsa bra böcker
Vara utomhus

4 saker jag åt igår

Pastasallad
Köttfärsås o spaghetti
Banan
Apelsin

4 personer som ska göra detta test

Största Storebror
Mollan
Mette
Linda


Idag har jag varit och jobbat igen. Är kul och komma ut och göra något annat. Det var matte, hemkunskap och No på schemat så vi har gjort allt från att tvätta fönster och göra våfflor tilla tt få vulkaner att spruta lava. Som sagt härligt med ombyte i vardagen!!!

Ska ta och skärpa mig med bloggandet. Det är skönt att skriva av sig lite! Ska be Mollan om hjälp till att fixa till min blogg så den inte ser så tråkig ut. Den ska få en liten vår-piffning!!

Zee ya!

RSS 2.0