Bloggar, fri vilja o att vara nöjd med livet!

Det här med att blogga har sina för- och nackdelar. Jag tycker det är väldigt skönt att få skriva ner mina funderingar. Att reda ut det nystan av tankar som snurrar i huvudet. Läste tidigare idag en väns blogg och kände med henne. Hon har alltid skrivit en personlig blogg där hon luftat sina tankar, funderingar och idéer. Den har varit mycket givande att läsa, jag känner igen mig i en del och lär mig av annat. Tyvärr har människor som läst den reagerat negativt på vissa inlägg. Hon har inte nämnt några namn, så hon har ju inte lämnat ut någon. Hon skrev ner vad hon kände just då, i stundens ögonblick. En blogg är till för den som skriver. De som sedan läser den får ta det som står skrivet. Nu har min vän tappat motivationen till att skriva, hon vill inte bli kritiserade för sina tankar, vill inte behöva förklara sig hela tiden. Jag vet hur det känns till viss del. Har inte blivit kritiserad för det jag skrivit men jag har heller inte alltid skrivit det jag jag skulle vilja. Vet att det bara skulle skapa intriger och bråk. Vet att det är jag själv som skulle bli lidande och det är inget jag orkar med just nu. Ändå kan jag känna att jag skulle behöva skriva av mig, få ner det på papper! 

Läste i en bok häromdagen att man ska göra det som man själv har lust med, inte göra som alla andra vill att man ska göra. Inte alltid vara alla andra till lags! I boken beskrev författaren (av kvinnligt kön) det som att alla på hennes gata har fullt upp med karriärer och familj. Ändå så ska tomten vara prickfri, det vill sgäa gräset klippt, häcken trimmad och blommorna vattnade. De pratade bara om sina vita staket och prunkande rosor med sina grannar. Själv så gick hon och satte sig i solstolen i det knähöga gräset. Hon tittade på sitt staket som hon målat halvvägs och sen bestämt sig för att för att hon inte ville måla klart. Grannarna var kanske inte så glada men hon gjorde det som föll henne in, det hon blev glad av.

Det gäller att se till och njuta av livet! Ta tillvara på den tid man har, göra saker som man själv vill och känner för. Visst, vissa saker måste vi göra för att vardagen ska fungera. Men det finns småsaker som man kan göra för sin egen skull som man mår bra av, tex skita i och klippa gräset. Det gäller att finna det som gör en lycklig! Eller som Bonde-Magnus sa i det avslutande programmet av Bonde söker fru när han pratade om sin kärlek till Emma:


Faan vad nöjd jag är med livet!


Så vill väl alla, då även jag, känna någon gång. Att man är nöjd med livet, att livet leker! Så det är bara och kämpa på, så småningom når man dit!     

"Vad blir det för mat"

Sitter i soffan och dricker té och äter smörgås efter att ha varit och tränat. Ska försöka hålla i att styrketräna en gång i veckan och sedan köra någon form av konditionsträning också. Måste börja röra på mig och få lite energi, kom av mig med allt sånt över jul. Det gäller bara att bestämma sig, ha lite jävlar anamma!! Ikväll hade jag ingen lust att laga någon mat. Är så tråkigt att laga mat åt sig själv, blir inte samma sak. På tv:n visas "Vad blir det för mat" med Per Morberg. Det är ett roligt program, man blir så sugen på att ställa sig i köket och pröva sina vingar. Många tycker inte om honom och tycker att det är osmakligt när han kör ner fingret och smakar av maten. Jag tycker själv att det har sin charm. Det är ju så man gör, han känns så naturlig. Sen gillar jag att han lagar mat av vilt och att det är så olika typer av rätter. Det bästa är dock hans kök. Helt otroligt snyggt!! Så skulle jag kunna tänka mig att ha mitt kök i mitt blivande hus. Då jäklar ska det lagas mat!!  

Två hjärtan blir till ett...

Det var skönt med en paus, att få ta en break och upptäcka att det faktiskt finns en värld utanför skolan. Att komma bort, att släppa allt för en stund. Inga måsten och inga bekymmer. Ibland känns det som om man går i samma gamla skor hela tiden, härligt att få lite nya intryck! Se människor av blandat slag myllra omkring, vissa med ett speciellt mål i sikte, andra dit strömmen för dem. Undrar var de var på väg... till stan för att handla det senaste modet, hem från jobbet för att skynda vidare till träningen för att pressa ur den sista lilla energignutta som finns kvar efter arbetsdagen eller kanske hem för att krypa upp i soffan för att umgås med någon de tycker om. Alla har sin egen väg. Sina egna mål med dagen och med livet i stort.

I våras lärde jag känna en ny bekantskap. Tyckte hon verkade helt ok, men mer än så var det inte, jag kände henne inte. Några månader senare började vi umgås allt mer och jag insåg att vi nog hade lite gemensamt. Vi har samma namn, fyller år dagarna efter varandra (skiljer dock ngr år), båda har funderat på polisutbildningen, har föräldrar som byggt hus för ca 5 år sedan (Sandbacka/Sandbacken). Vart eftersom vi lärt känna varandra så har vi bara hittat fler o fler likheter; ordna partyn, barnnamn vi gillar, hundintresse, shopping, gå ut o dansa, fika, musik..... skulle kunna fortsätta hur länge som helst. Vi tycker lika om mycket och vi påminner om varandra till sättet (jag mer pratglad o sprallig o hon mer lugn o sansad, men tänder till fortare!) Nu känns det som om vi har känt varandra hur länge som helst och hon har blivit en av mina närmaste vänner!! Tack för att du finns och att du bryr dig! Gillar dig stenskarpt!!!!!!!!

Häromdagen frågade min 5-åriga guddotter mig om jag har en killvän. Jag svarade nej, sen slog det mig att jag inte visste vad hon menade med killvän. Var det en killkompis eller pojkvän? Hon kunde inte förklara så jag frågade om hon hade en. Hon sa att en pojke hos hennes dagmamma var hennes killvän. Jag frågade om Malin hade en och hon svarade att ja, hon har ju Pöntus. Frågade om mormor hade någon, svaret förvånade mig då hon sa nej. Men sedan sa hon: Ja, hon har ju morfar förståss! Tyckte inte att jag med den informationen kunde säkerställa vad killvän betydde för henne. Frågade därför återigen och hon svarade att om en tjej möter en kille på stan så blir deras hjärtan till ett!! Wow, tänkte jag!! Vilken underbart härlig förklaring!







 

12 grader och snö!

Snö, snö och ännu mera snö! Snö så långt ögat kan nå... Äntligen!! Världen blir som ny igen, trädens grenar är helt vita och solens strålar får allt att gnistra. Idag åkte långkalsongerna på, likaså raggsockorna o fleecetröjan. Kollade termometern... 12 grader! Brr! Fy fasen va kallt! Och då ska vi inte prata om hur kallt det var ute! Oj oj oj!

Fick lov att skruva upp elementen, elda i öppna spisen och tända en massa ljus för att få upp värmen. Det blev riktigt mysigt faktiskt! Var ute och kvällskissade hundarna nyss och då var det nog ännu vackrare än under dagtid. Månen lyste på himlen och kastade skuggor över snön. Stjärnorna lyste klart på den nattsvarta himlen.

Imorgon väntar en ny dag, den kan inte bli annat än bra. Ska umgås med vänner och glädjas med dem i deras lycka!

Det här är livet!

RSS 2.0