Vårtecken!

Våren är här på riktigt! Det märks på alla olika vårtecken som finns. Vitsipporna och blåsipporna har snart blommat färdigt. Mina påskliljor och pingstliljor har precis börjat blomma. Sädesärlan traskar runt på gräsmattan och ogräset intar återigen rabatterna. Fåglarna kvittrar så man knappt kan sova på morgonen. Gräset växer och sjön ligger öppen. Härligt!

Mitt uppe i allt detta härliga finns det dock de vårtecken som inte är lika efterlängtade! Deklarationen till exempel. I och för sig får jag tillbaka på skatten men den ska ändå göras iordning, kontrolleras och skrivas under. Jobbigt! Sen är det här förbaskade myggen!! Usch o fy!! Hade dörren öppen härom dagen och direkt började det surra... hatar myggor!! De gör så jag inte kan sova på natten. Blir myggjakt direkt!! Men då ska vi inte tala om de andra blodtörstande äckeldjuren som verkar ha invaderat våra svenska marker redan. Fästingarna!!! Plockade fem stycken som satt fast på Aya och en som kröp!! Fy faan!! Nu tycker jag att det kryper överallt på kroppen så fort jag varit ute med hundarna i skogen eller tränat vid sjön! Äckliga kryp!

Annars är allt lugnt. Skolan rullar på som den ska, ligger lite efter men det ska jag se till och ta igen. Idag har jag jobbat i en 4-6:a, det var roligt att komma ut ett tag i verkligheten så att säga.  Sen är det barnvakteri som gäller ikväll. Ska också försöka planera för Valborg! Tänkte ha en liten gathering hemma hos mig, äta och dricka gott i trevligt sällskap! Så imorgon bär det av till stan för inköp och lunch med Mollan. Kul! Sen är det bara och börja fixa iordning!

Nä, nu ska småkrypen sova!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0